Το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο αποτελεί πάντα μια από τις πιο εύκολες και εγγυημένες επιλογές, καθώς αρέσει σε όλους. Ωστόσο, το λανθασμένο ψήσιμό του μπορεί να χαλάσει ολόκληρο το πιάτο. Αν το αφήσετε στο φούρνο για πολλή ώρα, κινδυνεύει να στεγνώσει, γεγονός που θα αλλοιώσει και τη γεύση του, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει τρυφερό κρέας. Δεδομένου ότι το κοτόπουλο είναι άπαχο (δηλαδή δεν περιέχει λίπος), μπορεί να ψηθεί πιο γρήγορα από ό,τι άλλα είδη κρέατος. Επομένως, όταν το μαγειρεύετε αργά σε χαμηλή θερμοκρασία, ο κίνδυνος να στεγνώσει είναι μεγαλύτερος, επειδή μπορεί γρήγορα να γίνει από ζουμερό, παραψημένο. Για να διασφαλίσετε ότι το κοτόπουλό σας θα παραμείνει τρυφερό ψήστε το στο φούρνο σε υψηλότερες θερμοκρασίες για μικρότερο χρονικό διάστημα. Θα έχετε το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι το δείπνο σας θα είναι πιο γρήγορα στο τραπέζι, και αν κάνει ζέστη έξω, δεν θα χρειαστεί να κρατάτε το φούρνο σας σε λειτουργία για πολλή ώρα. Ενώ ορισμένες συνταγές συνιστούν ψήσιμο του […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.